infrared-img1

Sauna infra e kuqe është një shpikje e kohëve të fundit pasi ajo mund të punoj vetëm me energji elektrike. Në vitin 1800, Dr. John Harvey Kellogg nga Michigan krijoi atë që ai e quajti një “dush elektrik me dritë” i përbërë nga llamba të lehta, rreth kohës (që lëshonin shumë dritë afër infra të kuqes).

Si funksionojnë saunat infra të kuqe?
Spektrat infra të kuqe mund të ndikojnë në mënyrë unike dhe pozitive në qelizat dhe organet në një mënyrë që saunat tradicionale të nxehta nuk munden. Ndërsa saunat tradicionale ngrohin ajrin ose avullin për të ngrohur trupin, saunat infra të kuqe përdorin dritën e padukshme vetëm nën frekuencat e dritës së kuqe për të depërtuar dhe ngrohur indet direkt në një thellësi deri në 1.5 inç në lëkurë.

Megjithëse sytë tanë nuk mund ta shohin atë, ne mund ta ndiejmë atë si ngrohje të butë. Mekanizmi me të cilin funksionon sauna me infra të kuqe quhet photobiomodulation që do të thotë një formë e terapisë që përdor dritën.

Përfitimet

  • Nxitja e proteinave të nxehtësisë – Mund t’i mbajë komponentët e qelizave të funksionojnë më gjatë. Parandalon qelizat nga dëmtimet duke pastruar radikalët e lirë dhe duke rritur antioksiduesit qelizor si glukozën. Disa proteina të nxehtësisë mund të ndihmojnë edhe në rritjen e muskujve.
  • Imiton stërvitjen kardiovaskulare – Përdorimi i saunas infra të kuqe nxit qarkullimin e gjakut, djersitjen dhe palestrën kardiovaskulare, gjithashtu çon në një ndjesi relaksi.
  • Përmirëson funksionin e trurit – Sauna mund të rrisë fuqishëm hormonet e rritjes, të nxisë rritjen e qelizave të reja të trurit. Ajo rrit BDNF dhe neurotransmetuesit e tjerë që ndihmojnë trurin të funksionoj sa më mirë dhe stimulon rritjen e qelizave të reja të trurit.
  • Zvogëlimi i stresit – Saunat ndihmojnë të relaksoheni dhe të bëheni më të durueshëm.
infrared-img2

REALIZIMI I SAUNA INFRA TË KUQE NË HOTELE & RESORTE I SHTON VLERA AMBJENTIT TUAJ.