dfsxz

Përkalimi Kneipp është një nga trajtimet më popullore të SPA-ve në qendrat e Wellness-it. Trajtimi Kneipp, në ditët e sotme bazohet në hidroterapinë, e cila përdor fuqinë shëruese të ujit për të dhënë mirëqenie në trupin tonë. Zakonisht zëvendëson banjot e shkurtra me ujë të nxehtë dhe të ftohtë. Lloji më i zakonshëm i terapisë Kneipp përbëhet nga ecja nëpër shtigjet e gurëve të lumit, duke alternuar ujë të nxehtë dhe të ftohtë. Në varësi të rrugës së ofruar nga Spa-t ose institucionet termale, uji mund të arrijë këmbët ose deri në gjunjë.

Përkalimi Kneipp në tërësinë e tij, nuk kufizohet nga një ecje e thjeshtë në këmbë midis ujit dhe guralecave, por në një trajtim të vërtetë hidroterapi, në të cilin alternimi i ujit të nxehtë dhe të ftohtë është studiuar në mënyrë të përkryer sipas parimeve kurative të përcaktuara mirë. Zakonisht, ai fillon me ujë të nxehtë për të vazhduar me një ndryshim midis temperaturave mesatare dhe të përfundojë me ujë të ftohtë.

Përfitimet që sjell Trajtimi Kneipp

  • Shoku termik, i shkaktuar nga zhytja në ujë në temperatura të ndryshme, stimulon sistemin e qarkullimit të gjakut dhe sistemin imunitar. Zhytja në ujë të nxehtë krijon një ndjenjë relaksi. Kontakti me ujin e ftohtë stimulon dhe fuqizon trupin.
  • Ecja në fundin e kalldrëmit dhe dalja termike kanë një veprim tonifikues për muret e kapilarëve. Përveç kësaj, masazhi i garantuar me ujë – i njohur gjithashtu si një vorbull – ka veti drenazhuese dhe prandaj ka një efekt të dobishëm në trup në rast të mbajtjes së ujrave.
j

REALIZIMI I PËRKALIMEVE KNEIPP NË HOTELE & RESORTE I SHTON VLERA AMBJENTIT TUAJ.